Hva må man unngå som nyoppstartet?

En nyoppstartet bedrift er et spennende prosjekt, og mange har store planer for framtiden. Dessverre er det ikke alle som lykkes, men det er en del ting man kan gjøre for å øke sjansen til å lykkes.Det første man må tenke på, er å gjøre en markedsanalyse. Noen starter en bedrift uten å vite om det er marked for det de tenker å selge. Dersom markedsgrunnlaget mangler, kommer man ikke til å lykkes.

Hold godt på pengene

Det kan også være fristende å bruke pengene man tjener, gjøre investeringer og utvide. Det bør man gjøre med forsiktighet. Som regel tar det mange måneder før en bedrift tjener penger, og når man begynner å tjene penger, er det best å spare overskuddet. Selv om man tjener penger i noen måneder, er det ikke sikkert dette varer. Da er det lurt å ha noen oppsparte penger.

Ha fokus på lønnsomhet

Alle bedrifter møter sterk konkurranse. Noen ganger kan det være fristende å senke prisene for å konkurrere med billigbedriftene, men det gir lavere lønnsomhet. I stedet for å prøve å konkurrere på pris, bør man tilby bedre kvalitet, bedre service og mer spesialiserte tjenester. Det beste er å finne sin egen nisje i markedet.

Comments Off on Hva må man unngå som nyoppstartet?

Filed under Entreprenørskap